Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Kidneypapu keitetty 100g6.8g6.5kcal0.5g1g0g0.5g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 1.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Papu valkoinen, keitetty 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g48kcal1.4g3g3.2g1.4g
Valittu annoskoko14g24kcal0.7g1.5g1.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna7g12kcal0.4g0.8g0.8g0.4g
Arvot/100g100g175kcal5.1g10.9g11.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220