Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 72g247kcal7.3g50.3g0.9g2.5g
Vehnälese 4g9kcal0.5g0.6g0.2g1.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g580kcal19g106.8g6.2g8g
Valittu annoskoko130g290kcal9.5g53.4g3.1g4g
Annoskoko puolitettuna65g145kcal4.8g26.7g1.6g2g
Arvot/100g100g223kcal7.3g41.1g2.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98099