Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki63g51kcal8.2g1.3g1.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 63g84kcal1.7g2g7.6g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g2.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g280kcal19.8g9.6g17.8g0g
Valittu annoskoko130g140kcal9.9g4.8g8.9g0g
Annoskoko puolitettuna65g70kcal5g2.4g4.5g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803