Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle88g114kcal5.7g17.6g2.6g4.4g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 26g7kcal0.1g0.4g0.2g0.5g
Oliiviöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g315kcal12.4g38.8g12.2g10g
Valittu annoskoko130g158kcal6.2g19.4g6.1g5g
Annoskoko puolitettuna65g79kcal3.1g9.7g3.1g2.5g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.9g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503