Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 22g16kcal0.4g3.3g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 7.3g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis16g18kcal3.6g0g0.5g0g
Emmental juustoraaste, lidl3.9g14kcal1.1g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g105kcal10.2g7.8g3.2g0.8g
Valittu annoskoko131g53kcal5.1g3.9g1.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna65g26kcal2.6g2g0.8g0.2g
Arvot/100g100g40kcal3.9g3g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312