Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen268g1930kcal2.7g2.7g214.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai268g938kcal32.2g190.3g5.6g8g
Luumu kivetön, kuivattu 268g546kcal11.3g100.8g2.3g23.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g221g316kcal27.6g0.7g22.8g0g
Sokeri 268g1088kcal0g267.8g0g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2600g9659kcal148.2g1129.6g490.2g62.2g
Valittu annoskoko1300g4830kcal74.1g564.8g245.1g31.1g
Annoskoko puolitettuna650g2415kcal37.1g282.4g122.6g15.6g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.5g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278