Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow150g423kcal26.9g95.3g1.4g15g
Palvikinkku HK 3%180g180kcal32.4g0.9g5.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)105g168kcal2.8g2.8g15.8g0g
Vesi751g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow3.9g10kcal0.4g0.4g0.8g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2604g1630kcal127.2g211.4g47.8g35.2g
Valittu annoskoko1302g815kcal63.6g105.7g23.9g17.6g
Annoskoko puolitettuna651g408kcal31.8g52.9g12g8.8g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380