Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 304g2205kcal3.6g1.2g247.2g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 28g114kcal0.8g27.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 236g296kcal26g0.6g21.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g320g1920kcal76.8g21.1g172.8g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 204g673kcal4.1g6.1g71.4g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl36g230kcal5g1.2g22.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g168g262kcal0.7g63.8g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2608g11431kcal234.8g248.4g1071.8g2.6g
Valittu annoskoko1304g5715kcal117.4g124.2g535.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna652g2858kcal58.7g62.1g268g0.7g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223