Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3063g1011kcal101.1g150.1g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl245g833kcal34.3g137.2g16.4g27g
Vehnäjauho puolikarkea 6126g21018kcal624.2g4287.9g73.5g214.4g
Voi 306g2222kcal3.6g1.2g249g0g
Hiiva, 50g214g131kcal28.1g2.4g0.9g0g
Suola, annos 3g46g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g50429kcal1582.6g9157.6g679.6g482.8g
Valittu annoskoko10000g25215kcal791.3g4578.8g339.8g241.4g
Annoskoko puolitettuna5000g12607kcal395.7g2289.4g169.9g120.7g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734