Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 82g182kcal14.4g0g13.9g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kauralese 5.5g20kcal1g2.5g0.4g1g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Gouda juusto13g56kcal3.5g0g4.6g0g
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Oliiviöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g630kcal41.4g6.2g48.4g2.4g
Valittu annoskoko131g315kcal20.7g3.1g24.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna66g158kcal10.4g1.6g12.1g0.6g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272