Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1000g181kcal5.6g25g4g7g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g75g210kcal14.2g0g16.5g0g
Basilika, tuore 25g6.8kcal0.8g0.3g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2620g939kcal44.8g61.8g50g18.4g
Valittu annoskoko1310g469kcal22.4g30.9g25g9.2g
Annoskoko puolitettuna655g235kcal11.2g15.5g12.5g4.6g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015