Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini37g127kcal31.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton456g96kcal1.4g7.3g0g0.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 3646g2339kcal116.7g175.7g127.6g0.4g
Kananmuna, keitetty 2187g3120kcal273.4g6.6g224.2g0g
Sipuli (kuorittu)729g197kcal9.5g35g1.5g12.4g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g2734g3555kcal667.2g41g62.9g0g
Tilli mauste84g14kcal1.2g0.8g0.7g0g
Ruohosipuli, tuore128g35kcal1.8g4.8g0.8g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18964kcal2204.8g542.4g835.4g29.4g
Valittu annoskoko10000g9482kcal1102.4g271.2g417.7g14.7g
Annoskoko puolitettuna5000g4741kcal551.2g135.6g208.9g7.4g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121