Uunilenkki

1. sotketaan jonkin verran ketsuppia ja sinappi lasissa keskenään

2. tehdään makkaraan pituussuunnassa viilto.

Ei läpi asti mutta sen verran syvä, että sitä pystyy hyvin levittämään.

3. laitetaan sotkettu sinappiketsuppi viiltoon.

Vähän saa pursuta yli, mutta ei liikaa.

Loput voi jättää lasiin odottamaan.

4. laitetaan juustoviipaleet makkaran päälle poikittain

5. lämmitetään kiertoilmauuni 225 asteeseen (riippuu muuten aika paljon uunista sitten)

6. laitetaan ranskalaiset uuniin ja annetaan niiden olla siellä 10-11 minuuttia

7. vähennetään uunin lämpö 100-125 asteeseen (ei jäädä odottamaan viilentymistä)

8. tehdään pellille tilaa ja laitetaan makkara siihen sekä pelti takaisin uuniin

9. annetaan olla uunissa n. 8 minuuttia

10. pelti pois uunista ja äkkiä syömään ennen kuin jäähtyy.

Loput sinappiketsuppi sekoitukset voi käyttää ranskalaisten kanssa

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 874 grammaa

Stringer
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo 375g606kcal36.5g32.9g36.6g0.5g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)156g421kcal46.8g0g26.5g0g
Ketsuppi, Heinz75g77kcal0.7g18.1g0.1g0.9g
Sinappi (Pirkka 480g)30g70kcal0.9g8.1g3.6g0.5g
Ranskalaisetperunat(pommes lidl)675g1148kcal16.9g168.7g43.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2622g4642kcal203.6g455.6g221.4g3.8g
Valittu annoskoko1311g2321kcal101.8g227.8g110.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna656g1161kcal50.9g113.9g55.4g1g
Arvot/100g100g177kcal7.8g17.4g8.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=130196