Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 180g69kcal1.8g12.4g0.4g4.5g
Palsternakka 84g54kcal0.4g10g0.3g3.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)9g23kcal1g0.3g2g0.1g
Vesi563g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g8.4g10kcal0.1g1.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 225g87kcal0.4g18.4g0.2g3.4g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g84g177kcal19.4g0g11g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g28g39kcal0.8g1.8g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g991kcal51.4g102.8g35.2g28.2g
Valittu annoskoko1316g496kcal25.7g51.4g17.6g14.1g
Annoskoko puolitettuna658g248kcal12.9g25.7g8.8g7.1g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712