Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi58g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis63g70kcal13.7g0g1.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.1kcal0.2g1.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz2.9g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g187kcal28g4.8g6.4g0.4g
Valittu annoskoko132g94kcal14g2.4g3.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna66g47kcal7g1.2g1.6g0.1g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079