Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g25g5.1kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 7.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki20g16kcal2.6g0.4g0.4g0g
Hunajameloni kuorittu 18g6.4kcal0.1g1.4g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 10g3.5kcal0.5g0.2g0g0.2g
Saksanpähkinä 3.5g24kcal0.5g0.1g2.3g0.6g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Persilja 1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g23g21kcal1.4g3.7g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Rypsiöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml2.5g0.5kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g253kcal15.4g14.6g14.6g2.8g
Valittu annoskoko132g127kcal7.7g7.3g7.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna66g63kcal3.9g3.7g3.7g0.7g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004