Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi583g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis625g700kcal137.4g0g18.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g17g122kcal0.2g0.2g13.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g71kcal2.1g14.6g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Ketsuppi, Heinz29g30kcal0.3g7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g1870kcal281.2g48g64.6g3.6g
Valittu annoskoko1320g935kcal140.6g24g32.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna660g468kcal70.3g12g16.2g0.9g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079