Gnocchit

Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 165 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g800g480kcal12g104g0.8g7.2g
Vehnäjauho puolikarkea 300g1029kcal30.6g210g3.6g10.5g
Kananmuna kuorineen punnittu120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g100g260kcal30g2g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g3841kcal171.6g632.8g60.4g35.4g
Valittu annoskoko1320g1921kcal85.8g316.4g30.2g17.7g
Annoskoko puolitettuna660g960kcal42.9g158.2g15.1g8.9g
Arvot/100g100g146kcal6.5g24g2.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319192