Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.7g3.5g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 75g10kcal0.8g0.7g0.1g0.7g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki200g160kcal26g4g4g0g
Hunajameloni kuorittu 175g64kcal1.1g13.6g0.2g1.4g
Parsakaali brokkoli 100g35kcal4.6g1.9g0.3g2.5g
Saksanpähkinä 35g238kcal5.1g1.2g22.8g5.6g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g30g22kcal0.7g5g0g0g
Persilja 10g2.7kcal0.1g0.1g0g0.8g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g230g207kcal14.5g36.7g0.7g0g
Kananmuna, keitetty 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Rypsiöljy 27g238kcal0g0g27g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml25g5.2kcal2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g2533kcal154g146.4g145.6g29g
Valittu annoskoko1320g1266kcal77g73.2g72.8g14.5g
Annoskoko puolitettuna660g633kcal38.5g36.6g36.4g7.3g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004