Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 232g1684kcal2.8g0.9g188.7g0g
Sokeri 85g344kcal0g84.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 259g887kcal26.4g181g3.1g9.1g
Kananmuna kuoreton 219g312kcal27.4g0.7g22.4g0g
Sokeri 282g1144kcal0g281.6g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g133g64kcal0.1g15.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g27.9g0.5g1.4g
Sokeri 80g323kcal0g79.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2656g9788kcal121.6g1344g429.6g21g
Valittu annoskoko1328g4894kcal60.8g672g214.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna664g2447kcal30.4g336g107.4g5.3g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081