Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha44g73kcal8.3g0g4.4g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 19g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 44g13kcal0.2g2.3g0.1g0.8g
Smetana, rasvaa n. 40 % 11g43kcal0.2g0.2g4.6g0g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima11g43kcal3.2g0g3.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.8g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g382kcal25.2g13g25g2g
Valittu annoskoko133g191kcal12.6g6.5g12.5g1g
Annoskoko puolitettuna67g96kcal6.3g3.3g6.3g0.5g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429