Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g258g113kcal0.5g26.8g0.5g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%172g103kcal5.5g12.2g3.4g0g
Suola, annos 3g8.6g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 43g32kcal5.6g0.5g0.2g3g
Hunaja 52g170kcal0.3g41.7g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g112g31kcal0.7g6.6g0.2g2.8g
Sämpyläjauho, lidl516g1856kcal67g360.9g12.9g15.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl86g292kcal12g48.1g5.8g9.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl86g773kcal0g0g85.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g6744kcal183.2g993.6g217.8g61.6g
Valittu annoskoko1332g3372kcal91.6g496.8g108.9g30.8g
Annoskoko puolitettuna666g1686kcal45.8g248.4g54.5g15.4g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761