Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g938g1013kcal183g0g31.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Voi, 1 tl, 5 g31g228kcal0.3g0.3g25g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g44g153kcal4.8g0.2g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2680g2834kcal378.2g8.6g142g3g
Valittu annoskoko1340g1417kcal189.1g4.3g71g1.5g
Annoskoko puolitettuna670g709kcal94.6g2.2g35.5g0.8g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993