Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt416g191kcal13.3g20g6.2g0g
Hiiva 42g31kcal5.5g0.5g0.2g2.9g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 33g100kcal0g24.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 54g175kcal15.7g3.8g10.8g16.6g
Ruisjauho (Rainbow)333g1065kcal33.3g209.7g7.7g46.6g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1114kcal33.1g227.2g3.9g11.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl83g749kcal0g0g83.2g0g
Puolukka 50g19kcal0.2g3.4g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2680g6890kcal202.2g978.6g224.4g157.6g
Valittu annoskoko1340g3445kcal101.1g489.3g112.2g78.8g
Annoskoko puolitettuna670g1723kcal50.6g244.7g56.1g39.4g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600