Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g400g665kcal82.1g2.8g20g7.6g
Keräkaali 250g400g96kcal4.8g16.4g0.8g8.4g
Porkkana 134g44kcal0.8g7.4g0.3g3.4g
Siirappi, tumma9g30kcal0g6.9g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.7g7.8kcal0.3g0.4g0.6g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2696g1686kcal176g68.2g43.4g39g
Valittu annoskoko1348g843kcal88g34.1g21.7g19.5g
Annoskoko puolitettuna674g422kcal44g17.1g10.9g9.8g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186