Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g213g352kcal42.7g0g20.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 360g274kcal6.8g55.8g0.7g3.6g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g240g48kcal2.4g7.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 533g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2696g1372kcal103.8g126g44.6g7.2g
Valittu annoskoko1348g686kcal51.9g63g22.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna674g343kcal26g31.5g11.2g1.8g
Arvot/100g100g51kcal3.9g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506