Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 55g8.5kcal0.7g0.7g0.1g0.8g
Sipuli 6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma22g26kcal0.7g1g2.2g0g
Valkoviini kuiva 11g7.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g2.7g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g4.4g11kcal1g0g0.8g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana271g136kcal5.2g4.6g8.8g1.8g
Valittu annoskoko136g68kcal2.6g2.3g4.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna68g34kcal1.3g1.2g2.2g0.5g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402