Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g11g6.6kcal0.2g1.4g0g0.1g
Oliiviöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Tomaattimurska 70g21kcal0.4g3.7g0.1g1.3g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)2g2kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 5.2g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana271g103kcal1.8g11.8g4.6g3g
Valittu annoskoko136g51kcal0.9g5.9g2.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna68g26kcal0.5g3g1.2g0.8g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.4g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766