Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 844g1868kcal147.7g0g143.4g0g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Kauralese 56g203kcal10.1g25.7g4.3g9.8g
Kananmuna kuoreton 135g193kcal16.9g0.4g13.8g0g
Gouda juusto135g581kcal36.5g0g47.3g0g
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2700g6485kcal426.6g65.4g499.8g24.2g
Valittu annoskoko1350g3243kcal213.3g32.7g249.9g12.1g
Annoskoko puolitettuna675g1621kcal106.7g16.4g125g6.1g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272