Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi498g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.5g0.5g0.2g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 777g2667kcal79.2g544g9.3g27.2g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 28g247kcal0g0g27.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2712g5900kcal171.4g1089g74.8g61.2g
Valittu annoskoko1356g2950kcal85.7g544.5g37.4g30.6g
Annoskoko puolitettuna678g1475kcal42.9g272.3g18.7g15.3g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.2g2.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429748