Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g626g175kcal3.8g37.2g1.3g15.6g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g6.3g15kcal0.3g2.6g0.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)63g53kcal0.6g2.2g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g512kcal10.8g88.4g12.2g32.6g
Valittu annoskoko1360g256kcal5.4g44.2g6.1g16.3g
Annoskoko puolitettuna680g128kcal2.7g22.1g3.1g8.2g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.2g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864