Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g25g14kcal0.8g1.6g0.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.5g15kcal0.5g0.4g1.3g0g
Kukkakaali 495g119kcal9g10.9g1.5g11.4g
Palvikinkku HK 3%88g88kcal15.7g0.4g2.6g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2726g472kcal52g26.6g11.8g22.8g
Valittu annoskoko1363g236kcal26g13.3g5.9g11.4g
Annoskoko puolitettuna682g118kcal13g6.7g3g5.7g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830