Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.7g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g76g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g58g215kcal15.3g34.6g1.5g5.1g
Kesäkurpitsa zucchini 175g32kcal1g4.4g0.7g1.2g
Kaali, valkokaali117g25kcal1.4g4g0.2g2.5g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g58g41kcal1.2g1.9g3g0.4g
Vesi701g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2730g1103kcal43.6g131.8g43.2g26g
Valittu annoskoko1365g552kcal21.8g65.9g21.6g13g
Annoskoko puolitettuna683g276kcal10.9g33g10.8g6.5g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627