Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 94g22kcal1.7g2g0.3g2.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 28g18kcal0.8g1.4g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste9g34kcal2.7g0.2g2.6g0g
Rypsiöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g225kcal11g11.2g14.2g4.4g
Valittu annoskoko138g112kcal5.5g5.6g7.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna69g56kcal2.8g2.8g3.6g1.1g
Arvot/100g100g81kcal4g4.1g5.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130