Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g1.1g3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana 52g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)52g16kcal0.5g2.1g0.2g0.1g
Rypsiöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 17g53kcal4.1g7.6g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g210kcal10.4g26.8g4.4g6.2g
Valittu annoskoko138g105kcal5.2g13.4g2.2g3.1g
Annoskoko puolitettuna69g53kcal2.6g6.7g1.1g1.6g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970