Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 50g9kcal0.3g1.2g0.2g0.3g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Herne 25g17kcal1.3g2.3g0.1g0.8g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g19g53kcal3g0.2g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana277g393kcal10.4g9.2g33.6g2.4g
Valittu annoskoko139g197kcal5.2g4.6g16.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna69g98kcal2.6g2.3g8.4g0.6g
Arvot/100g100g142kcal3.8g3.3g12.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368327