Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 56g10kcal0.3g1.4g0.2g0.4g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Herne 28g19kcal1.4g2.6g0.1g0.9g
Ruokakerma Valio 5%28g17kcal0.3g0.8g1.4g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g21g21kcal3.8g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana278g208kcal11.8g10g12.4g2.8g
Valittu annoskoko139g104kcal5.9g5g6.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna70g52kcal3g2.5g3.1g0.7g
Arvot/100g100g75kcal4.2g3.6g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328