Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 563g87kcal7.2g6.8g1.1g8.5g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Kevytkerma225g270kcal7.2g10.1g22.5g0g
Valkoviini kuiva 113g77kcal0.3g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 338g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g28g25kcal0.8g1g2g0.2g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g45g113kcal9.9g0.5g7.9g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.1g2.6kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2790g1397kcal53.4g46.4g89.8g19.8g
Valittu annoskoko1395g699kcal26.7g23.2g44.9g9.9g
Annoskoko puolitettuna698g349kcal13.4g11.6g22.5g5g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402