Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g113g68kcal1.7g14.6g0.1g1g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Tomaattimurska 720g212kcal4g38.1g1.4g13.7g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)20g20kcal1.5g3.4g0.1g0.4g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 54g15kcal1.7g0.6g0.4g0.9g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2790g1054kcal18.2g120g49g32.4g
Valittu annoskoko1395g527kcal9.1g60g24.5g16.2g
Annoskoko puolitettuna698g264kcal4.6g30g12.3g8.1g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766