Kana-Waldorf

Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.

Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.

Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.

Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.

Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.

Pistä sivuun.

Siisti selleristä huonot kohdat.

Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).

Pistä sivuun.

Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.

Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.

Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.

Jätä odottamaan.

Leikkaa endiivit julienneiksi.

Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.

Kuutioi salotti pieneksi.

Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.

Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 306 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanan Rintafile7g7.2kcal1.6g0.1g0.1g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 2.8g0.9kcal0g0.2g0g0g
Endiivi, annos 50g2.3g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Dijonsinappi, Maille, Original0g0kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g24kcal3.2g1g0.8g0.2g
Valittu annoskoko14g12kcal1.6g0.5g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g6kcal0.8g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g84kcal11.2g3.5g2.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306378