Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.7g0.6kcal0g0.1g0g0g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki2.2g1.7kcal0.3g0g0g0g
Hunajameloni kuorittu 1.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Parsakaali brokkoli 1.1g0.4kcal0.1g0g0g0g
Saksanpähkinä 0.4g2.6kcal0.1g0g0.2g0.1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g0.3g0.2kcal0g0.1g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g2.5g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 1.8g2.6kcal0.2g0g0.2g0g
Rypsiöljy 0.3g2.6kcal0g0g0.3g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g28kcal1.8g1.4g1.4g0.2g
Valittu annoskoko14g14kcal0.9g0.7g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g7kcal0.5g0.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g97kcal6.3g4.9g4.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004