Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki7.1g5.7kcal0.9g0.1g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 7.1g9kcal0.2g0.2g0.9g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g32kcal2.2g0.8g2g0g
Valittu annoskoko15g16kcal1.1g0.4g1g0g
Annoskoko puolitettuna7g8kcal0.6g0.2g0.5g0g
Arvot/100g100g109kcal7.6g2.8g6.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803