Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.7kcal0.3g1.8g0g0.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)3.1g1kcal0.1g0.1g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kultarypsi1.2g6.4kcal0g0g0.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 4.7g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g57kcal1g9g1.6g0.4g
Valittu annoskoko15g29kcal0.5g4.5g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g14kcal0.3g2.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g193kcal3.4g30.4g5.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468