Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 7.8g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli 1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.1g10kcal0.3g0.4g0.7g0.1g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g1.6g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g35kcal1.4g2.2g2g0.6g
Valittu annoskoko15g18kcal0.7g1.1g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g9kcal0.4g0.6g0.5g0.2g
Arvot/100g100g120kcal4.7g7.4g6.8g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484