Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g8.4g2.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2.1g1.3kcal0g0.3g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Ruokakerma 5%, Valio2.1g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g19kcal0.2g2.2g1g0.6g
Valittu annoskoko15g9kcal0.1g1.1g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g5kcal0.1g0.6g0.3g0.2g
Arvot/100g100g62kcal0.7g7.4g3.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297