Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 53g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 8.8g52kcal2g1.1g4.3g0.5g
Kauralese 5.3g19kcal0.9g2.4g0.4g0.9g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 3.1g12kcal1.2g1.4g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 34g117kcal3.5g23.9g0.4g1.2g
Grahamjauho 29g95kcal3.1g17.6g0.6g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g675kcal21.6g93g21g11.6g
Valittu annoskoko140g337kcal10.8g46.5g10.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna70g169kcal5.4g23.3g5.3g2.9g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.5g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785