Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Peruna, punnittu kuorineen 18g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Porkkana 18g5.7kcal0.1g1g0g0.4g
Paistijauheliha nauta 5%70g90kcal14.5g0g3.5g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa18g52kcal4g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana282g330kcal38.2g8.4g15g1.6g
Valittu annoskoko141g165kcal19.1g4.2g7.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna71g82kcal9.6g2.1g3.8g0.4g
Arvot/100g100g117kcal13.5g3g5.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794