Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 65g573kcal0g0g64.7g0g
Sipuli (kuorittu)312g84kcal4.1g15g0.6g5.3g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g555g655kcal46.6g92.1g11.7g22.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g104g323kcal17.7g56.2g3g13.5g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Juustokumina jeera (), annos 6g14g49kcal2.5g6.1g3.1g1.5g
Suola, annos 3g6.9g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 23g10kcal0.5g1.8g0g0.3g
Mustapippuri 1.2g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Korianteri, tuore, annos 20g23g4.6kcal0.5g0.9g0.1g0.7g
Persilja 23g6.3kcal0.3g0.3g0g1.8g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g46g301kcal10.2g1.2g26.8g6g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.3kcal0.1g0.6g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g69g215kcal11.8g37.5g2g9g
Rypsiöljy 104g920kcal0g0g104g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g6341kcal191.8g430.2g432.2g122g
Valittu annoskoko1400g3171kcal95.9g215.1g216.1g61g
Annoskoko puolitettuna700g1585kcal48g107.6g108.1g30.5g
Arvot/100g100g227kcal6.9g15.4g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413