Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 234g189kcal3.7g39.3g0.1g7g
Lanttu 117g34kcal1.2g5.4g0.4g2.1g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g280g266kcal56g0g4.8g0g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g13g116kcal0g0g13.1g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g117g199kcal1.9g2.5g19.8g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g16g20kcal0.4g1g1.5g0.2g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g584g146kcal5.3g23.9g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2814g1963kcal138.2g148.6g86g20.2g
Valittu annoskoko1407g982kcal69.1g74.3g43g10.1g
Annoskoko puolitettuna704g491kcal34.6g37.2g21.5g5.1g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543