Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 33g239kcal0.4g0.1g26.7g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 3g12kcal0.1g2.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 26g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g35g208kcal8.3g2.3g18.7g0g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 22g73kcal0.4g0.7g7.7g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl3.9g25kcal0.5g0.1g2.5g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g18g28kcal0.1g6.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana282g1236kcal25.2g26.8g116g0.2g
Valittu annoskoko141g618kcal12.6g13.4g58g0.1g
Annoskoko puolitettuna71g309kcal6.3g6.7g29g0.1g
Arvot/100g100g438kcal8.9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223